Sklep
Pokazano wszyskie 6 wyników
Agar agar żelujący 30g Lecker’s
12,90 złAgar Agar to wegańska substancja żelująca, którą produkuje się z glonów – gatunku krasnorostów występującego u wybrzeży Japonii. Z powodzeniem zastąpić może tradycyjną żelatynę. Idealny do domowych deserów i galaret.
Sposób użycia
Agar agar wymieszać z zimnym płynem i mieszać przez 1-2 min. Następnie przy ciągłym mieszaniu co najmniej 2 min gotować. Zdjąć z ognia, lekko ochłodzić i postępować dalej z recepturą. Agar agar nabierze swoich właściwości dopiero po ochłodzeniu do 40 st.C.
Wydajność
1 łyżeczka (5 g) – wystarcza na 500 g owoców lub 500 ml płynu. 1 opakowanie (30 g) – wystarcza na 3 kg owoców lub 3 l płynu.
Aromat cytrynowy 4x2ml Lecker’s
13,60 złAromat cytrynowy BIO doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Wydajność
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki.
Aromat pomarańczowy 4x2ml Lecker’s
12,30 złAromat pomarańczowy BIO doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Wydajność
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki.
Proszek do pieczenia 21g Lecker’s
0,85 złProszek do pieczenia firmy Lecker’s to produkt ekologiczny, czyli taki który ma w składzie składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych. Nie zawiera chemii i konserwantów.
Wydajność
Opakowanie starcza na 500 g mąki.
Zakwas żytni do chleba 30g Lecker’s
4,90 złSposób użycia:
Wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce i pozostawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na rozgrzaną blaszkę i piec w temperaturze 180 st.C przez około 50 min. 1 opakowanie zakwasu wystarcza na 500 g mąki żytniej.
Drożdże suche 9g Lecker’s
3,20 złDrożdże suche firmy Lecker’s to produkt ekologiczny.
Sposób użycia i wydajność
Jedno opakowanie drożdży (9 g) wystarcza na 500 g mąki i odpowiada połowie kostki świeżych drożdży. Dobrze wymieszać 500 g mąki i 9 g drożdży z opakowania. Następnie dodać 100 ml ciepłej wody (nie rozpuszczać bezpośrednio w płynie). Zostawić ciasto na 1-2 godziny w ciepłym miejscu a następnie rozgnieść.