Contact us

My Cart
0,00 

Pokazano wszyskie 6 wyników

Agar agar żelujący 30g

12,90 

Sposób użycia
Agar agar wymieszać z zimnym płynem i mieszać przez 1-2 min. Następnie przy ciągłym mieszaniu co najmniej 2 min gotować. Zdjąć z ognia, lekko ochłodzić i postępować dalej z recepturą. Agar agar nabierze swoich właściwości dopiero po ochłodzeniu do 40 st.C.
Wydajność
1 łyżeczka (5 g) – wystarcza na 500 g owoców lub 500 ml płynu. 1 opakowanie (30 g) – wystarcza na 3 kg owoców lub 3 l płynu.

Aromat cytrynowy 4x2ml

13,60 

Doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Wydajność
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki.

Aromat pomarańczowy 4x2ml

12,30 

Doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Wydajność
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki.

Drożdże suche 9g

3,20 

Sposób użycia i wydajność
1 opakowanie drożdży (9 g) wystarcza na 500 g mąki i odpowiada połowie kostki świeżych drożdży. Dobrze wymieszać 500 g mąki i 9 g drożdży z opakowania. Następnie dodać 100 ml ciepłej wody (nie rozpuszczać bezpośrednio w płynie). Zostawić ciasto na 1-2 godziny w ciepłym miejscu a następnie rozgnieść.

Proszek do pieczenia 21g

0,85 

Do ciast i wypieków.
Wydajność
Opakowanie starcza na 500 g mąki.

Zakwas żytni do chleba 30g

4,90 

Sposób użycia:
Wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce i pozostawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na rozgrzaną blaszkę i piec w temperaturze 180 st.C przez około 50 min. 1 opakowanie zakwasu wystarcza na 500 g mąki żytniej.

Close
Compare
lista ulubionych 0