Contact us

My Cart
0,00 

Pokazano wszyskie 5 wyników

Mus jagodowy 290g

20,10 

Mus jagodowy wspaniale nadaje się do deserów, ciast, czy też do kanapek. Owoce powinny odgrywać dużą rolę w diecie każdego człowieka. Produkt ten posiada dużą zawartość jagód, które pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Jakie ma działanie dla organizmu?
  • poprawia pracę jelit
  • oczyszcza organizm z toksyn
  • pozytywnie wpływa na oczy

Mus malinowy 290g

18,60 

Mus malinowy wspaniale nadaje się do deserów, ciast, czy też do kanapek. Owoce powinny odgrywać dużą rolę w diecie każdego człowieka. Produkt ten posiada dużą zawartość malin, które pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Jakie ma działanie dla organizmu?
  • właściwości antybakteryjne i przeciwbólowe
  • obniża ciśnienie krwi
  • wspomaga układ krwionośny

Mus pomarańczowy 290g

13,00 

Mus pomarańczowy wspaniale nadaje się do deserów, ciast, czy też do kanapek. Owoce powinny odgrywać dużą rolę w diecie każdego człowieka. Produkt ten posiada dużą zawartość pomarańczy, które pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Jakie ma działanie dla organizmu?
  • zapewnia prawidłowe ciśnienie krwi
  • blokuje komórki nowotworowe
  • ma działanie przeciwbakteryjne

Mus truskawkowy 290g

14,10 

Mus truskawkowy nadaje się  do deserów, ciast, czy też do kanapek. Owoce jak wiadomo powinny odgrywać dużą rolę w diecie każdego człowieka. Gdyż dzięki ich właściwością, uzupełniamy nasze codzienne zapotrzebowanie na: witaminy, błonnik, sole mineralne i wiele innych cennych składników.

Jakie ma działanie dla organizmu?
  • poprawiają apetyt
  • ochrania błonę śluzową żołądka
  • polepszają trawienie

Pektyna do dżemów 30g

4,40 

Pektyny to naturalne składniki roślinne, które są zaliczane do błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.

Jakie ma działanie dla organizmu?
  • mają zdolność wiązania cholesterolu w jelitach i zapobiegania jego wchłaniania do krwiobiegu (zalecana ilość pektyn przy problemach z cholesterolem to 15 g dziennie)
  • zmniejszają aktywność enzymów rozkładających cukry proste i skrobię, przez co glukoza jest wolniej uwalniana do krwiobiegu
  • wiążą się z wodą przez to przyczyniają się do zwiększenia objętości treści pokarmowej i wydłużają uczucie sytości po posiłku

Sposób przygotowania dżemu:
Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Zawartość opakowania wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w całej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Następnie należy zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować go przez 20 minut.

Close
Compare
lista ulubionych 0