Contact us

Darmowa wysyłka od 250 zł
My Cart
0,00 

Przyprawy sypkie

Pokazano wszyskie 4 wyniki

sól himalajska

Sól himalajska gruboziarnista 1 kg DietWital

5,60 

Sól wydobywana ręcznie u podnóża himalajów w Pakistanie. Ten różowy diament jest uznawany za najczystszą sól. Sól himalajska ma naturalnie rożową barwę, jest nierafinowana i niewzbogacana. Doskonale podkreśla smak potraw. Zródło wielu minerałów m.in. potasu, wapnia i żelaza.

sól morska

Sól morska drobnoziarnista 1 kg Solana Pag

5,50 

Sól morska pozyskiwana jest z odparowania wody morskiej. Ze względu na unikalny smak ceniona od dawna w kuchni śródziemnomorskiej i kuchniach całego świata. Wyjątkowe walory zdrowotne sprawiają, że sól morska jest coraz bardziej popularna w Polsce, zdobywając coraz więcej zwolenników. Sól morska posiada biopierwiastki niezbędne w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod, wapń, magnez, potas i wiele innych mikroelementów. Sól zawiera naturalny jod.

sól morska

Sól morska gruboziarnista 1 kg Solana Pag

5,50 

Sól morska pozyskiwana jest z odparowania wody morskiej. Ze względu na unikalny smak ceniona od dawna w kuchni śródziemnomorskiej i kuchniach całego świata. Wyjątkowe walory zdrowotne sprawiają, że sól morska jest coraz bardziej popularna w Polsce, zdobywając coraz więcej zwolenników. Sól morska posiada biopierwiastki niezbędne w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod, wapń, magnez, potas i wiele innych mikroelementów. Sól zawiera naturalny jod.

sól niskosodowa

Sól niskosodowa Magdi 500 g

5,20 

Sól o obniżonej zawartości sodu, jodowana – jest środkiem spożywczym zastępującym tradycyjną sól kuchenna. Zaletą tej soli jest niższa niż w normalnej soli spożywczej zawartość sodu. Nadmiar sodu zatrzymuje w organizmie więcej wody niż jest to potrzebne i może spowodować podwyższenie ciśnienia krwi, większe obciążenie serca i nerek. To prowadzi do otyłości, przyczynia się do rozwoju nadciśnienia oraz innych chorób układu sercowo-naczyniowego oraz nerek. W smaku sól ta praktycznie niczym się nie różni do normalnej, a jest bardziej zdrowa. Stosując niskosodową sól, nie tylko obniżymy spożycie chlorku sodu, ale również nasycimy organizm potasem i magnezem, których w naszym ciele zazwyczaj brak, a są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mięśnia sercowego, wysyłania impulsów nerwowych, podtrzymania równowagi kwasowo-alkaicznej oraz osmotycznej.